Untitled
20 jan 2013
week 59: 10 t/m 16 januari

Op 11 januari was het erg koud. We zijn door de kou op de fiets naar de winkel geweest (mijn auto moest ik aan de binnen- en buitenkant krabben en voordat de ramen dan niet meer beslaan ben ik op de fiets allang weer terug). Lieke en Julian kwamen hier lunchen. Het was erg gezellig. De kindjes zijn erg lief geweest; we hebben een hele tijd met zijn vieren aan tafel gezeten en daarvoor en erna hebben Bas en Julian lief gespeeld. ’s Middags kwamen tante Maartje en Eline onverwacht op bezoek, net toen ik Bas in bed wilde leggen. Ze hebben maar heel even gezien, want Bas was echt moe en moest slapen. ’s Avonds heb ik het fotoboek van Bas zijn eerste jaar opgehaald. Het was veel werk om het te maken, maar ik vond het wel leuk om te doen en ik ben blij met het resultaat.
We zijn op 12 januari ’s middags naar opa en oma Van Mierlo geweest. Bas heeft met Esther gespeeld en oma, opa en Esther hebben het fotoboek van Bas gekeken.
Op 13 januari zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest. Oom Tom, tante Maartje en Eline waren er ook. Oma had oliebollen gebakken, lekker! Ook zij vonden het fotoboek van Bas mooi.
Het heeft veel gesneeuwd op 15 januari. Omdat ik niet durfde te fietsen en liever ook niet met de auto ging, zijn we te voet naar de winkel geweest. Bas zat lekker warm ingepakt rond te kijken; hij vond het wel mooi, al dat wit! Op de terugweg is hij in de wandelwagen in slaap gevallen. Omdat ik hem niet wakker wilde maken toen we thuis waren, heb ik hem zijn handschoenen uitgedaan, zijn das en muts afgedaan en de voetenzak van de wandelwagen los geritst en heb hem in de bijkeuken laten staan (in de kamer was het te warm met zijn winterjas aan) en daar heeft hij nog een uur geslapen.
We zouden op 16 januari eigenlijk naar Mariëlle en Marijn gaan, maar omdat het zo glad was, hebben we het toch maar verzet en zijn we alleen even naar de winkel gewandeld.
Bas krijgt in het weekend voortaan een broodje in plaats van een boterham, dat vindt hij zó lekker!
Ik was heel blij toen Bas eindelijk ging kruipen, maar zijn broeken verslijten nu wel snel ;-); hij heeft er al 3 kapot gekropen. Hij speelt heel lief in zijn eentje, en tussendoor kruipt hij regelmatig in sneltreinvaart wat rondjes om de eettafel.
Wat is het gezellig om met zijn drietjes ’s avonds aan de eettafel te eten! Bas doet het goed; hij eet erg goed, maar als hij genoeg heeft, dan begint hij met zijn armpjes te zwaaien en beland het eten nog wel eens op de grond.
Als Bas in zijn kinderstoel zit en je zegt “boem-boem”, gaat hij met zijn voeten op het plankje stampen en als je vraagt “hoe groot wordt Bas”, dan doet hij zijn armpjes in de lucht. Het is leuk dat hij steeds meer begrijpt. Als we vragen waar Koetje is, of de boer, of de blokken/toren, dan gaat hij die halen en als we het liedje van de toet-toet-autogarage zingen, gaat hij daar naar toe.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative